Optique Hueber Bussum

En ineens ziet u meer – zelfs ‘s nachts en bij weinig licht

ZEISS introduceert een nieuw concept brillenglazen voor beter zicht: beter zien met meer contrast ‘s nachts en bij weinig licht

Verbeterd nachtzicht: honderden mensen die deze bril dragen willen nooit meer zonder. Ze zijn vastbesloten om voor ZEISS-precisieglazen met i.Scription®-technologie te gaan.  i.Scription® van Carl Zeiss Vision is een technologie die is ontwikkeld door de leider op het gebied van optometrische brillenglazen. Hiermee wordt het individuele profiel van elk oog geanalyseerd en op basis daarvan worden de brillenglazen berekend en gemaakt. Voor de gebruiker kan dit betekenen dat zijn/haar zicht er enorm op vooruit gaat – met name in het donker: gebruikers van deze brillenglazen ervaren in het donker een veel helderder en uitermate scherp zicht. Ook nemen ze contrasten en kleuren intenser waar.

Met één blik op de statistieken over auto-ongevallen ziet u het: hoewel in Duitsland maar 20 procent van alle auto’s in het donker gebruik maakt van de openbare weg, doet 40 procent van alle ernstige ongevallen zich ‘s nachts voor (bron: Duits bureau voor statistiek).

Het risico van een verkeersongeval is ‘s nachts het grootst: lichtkegels, weerkaatsingen, gespiegeld beeld, beperkt zicht, lage contrasten en algehele nadelige zichtomstandigheden irriteren en vermoeien de ogen en het zintuiglijk systeem. Deze beperkingen verhogen echter niet alleen het risico op ongevallen, maar hebben tevens een nadelige invloed op de levenskwaliteit van mensen die ermee moeten leven.

Ze voelen zich beperkt en onzeker; ‘s nachts autorijden is voor hen een last en ze kunnen veel minder genieten van buitenactiviteiten in de perioden van het jaar dat de dagen korter zijn.

De precisieglasen van ZEISS en i.Scription® zorgen voor een beter zien en betere visuele ervaringen

Uw oog is net zo persoonlijk als uw vingerafdruk. Een nieuwe procedure onder octrooi die is ontwikkeld door ZEISS – i.Scription® – houdt rekening met dat unieke karakter. Naast de typische visuele handicaps, d.w.z. bijziendheid of verziendheid, wordt tijdens de test met de ZEISS i.Profiler® ook het individuele oogprofiel geanalyseerd. Elke persoon heeft een uniek profiel. De ZEISS i.Profiler® is een innovatief en bijzonder onderzoekshulpmiddel op basis van Wavefront-technologie.
Tijdens deze procedure worden meer dan 2500 referentiepunten gemeten. Desondanks hoeft de patiënt tijdens dit onderzoek maar heel kort in het toestel te kijken. Het is een high-tech meting van het oog: door gebruik te maken van de kracht van infrarood licht genereert de ZEISS i.Profiler® een lichtpunt op het netvlies dat verstrooid terugkeert.

Op de terugweg ondergaat het licht afzonderlijke deviaties. De ZEISS i.Profiler® meet deze deviaties om op basis daarvan een aangepast profiel voor elk oog te maken. Anders dan bij traditionele autorefractiemeters stelt de i.Profiler® optometristen in staat metingen te verrichten van verwijde pupillen onder nachtzichtomstandigheden. Als gevolg daarvan kunnen problemen die een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van het nachtzicht van mensen ook worden herkend en verbeterd. U als cliënt krijgt informatie over uw zicht die u vroeger nooit had kunnen krijgen.

Aan de hand van een complexe en geoctrooieerde berekeningsprocedure worden de geanalyseerde gegevens samen met de subjectieve-refractiegegevens vertaald naar informatie die leidt tot de samenstelling van een precisieglas dat perfect past bij het betreffende oog en de individuele condities van het gezichtsvermogen. Deze brillenglazen worden op basis van deze uiterst nauwkeurige ZEISS-metingen en -berekeningen vervaardigd in dioptrische gradaties van 1/100.

Traditionele brillen worden daarentegen meestal samengesteld in stappen van 0,25 dioptrie. Als gevolg daarvan is de ZEISS-oplossing nauwkeuriger dan andere meetprocedures die vandaag de dag voor brillenglazen beschikbaar zijn.

Het i.Scription®-systeem van Carl Zeiss bestaat uit drie componenten: het innovatieve oogmeetapparaat i.Profiler® van ZEISS (zie foto), de optimalisatietechnologie i.Scription® – en, zeker niet onbelangrijk, de diensten van uw optometrist.

De voordelen voor u

U zult al snel de voordelen van door i.Scription® geoptimaliseerde brillenglazen ervaren doordat u ‘s nachts en in het schemerdonker heel wat beter kunt zien – tijdens die momenten op de dag dat uw ogen personen, voorwerpen en de omgeving moeten kunnen zien als er weinig of geen natuurlijk licht aanwezig is.

Onder wat al nadelige omstandigheden zijn kan elk probleem met het gezichtsvermogen dat wordt verergerd door brillenglazen die niet zijn berekend op lichtomstandigheden in de afwezigheid van daglicht een buitengewoon negatieve impact hebben. In combinatie met de extra verblindende effecten en weerspiegelingen als gevolg van kunstlichtbronnen die zich ‘s nachts laten gelden, zoals straatverlichting of de koplampen van tegemoetkomend verkeer, kunnen al deze omstandigheden gevaar opleveren en zijn bovendien erg inspannend voor de ogen. Hierdoor raken de ogen snel vermoeid. Dat is met name gevaarlijk voor personen die ‘s nachts een auto besturen.

Maar precisieglazen met i.Scription-technologie kunnen ook uw zicht bij daglicht verbeteren. U kunt zeer helder en uitermate nauwkeurig scherpstellen en met de brillenglazen neemt u contrasten en felle kleuren perfect waar.

Uw ZEISS-optometrist laat u graag zien hoe de i.Scription®-technologie werkt en hoe u beter kunt zien – ook ‘s nachts – dankzij de precisieglazen van ZEISS.

Feedback van een gebruiker van i.Scription®-brillenglazen

Elke dag geven mensen over de hele wereld die een bril dragen en inmiddels zijn overgestapt op precisieglazen van ZEISS uitdrukking aan hun enthousiasme over het feit dat ze hun gezichtsbeperkingen volledig hebben overwonnen. Uit tal van klantenonderzoeken spreekt de hoge mate van tevredenheid van personen die i.Scription®-brillenglazen dragen:

“Ik kan u alleen maar aanraden om ook over te stappen. Ik draag nu al 12 jaar een bril – maar pas kort geleden was i.Scription® beschikbaar. Hiervoor heb ik nooit een ZEISS-bril gehad. Iedereen die het zich kan veroorloven zou moeten investeren in zijn of haar ogen en deze brillenglazen aanschaffen. Het maakt zoveel verschil – het is moeilijk te geloven en nog moeilijker te beschrijven. Wat mij betreft zal ik alleen nog maar ZEISS-brillenglazen nemen en ik raad iedereen i.Scription® aan.”

Overigens: een aantal tests tijdens welke de participanten i.Scription®-brillenglazen droegen, bevestigen  onder meer dat gebruikers veel gevoeliger werden voor contrasten. i.Scription® is een geoctrooieerde innovatie van ZEISS.