Voor wie zijn contactlenzen geschikt?

In principe kan iedereen die een oogcorrectie nodig heeft contactlenzen dragen. Zelfs voor mensen die in het verleden geen contactlenzen konden dragen zijn er tegenwoordig nieuwe mogelijkheden. Inmiddels zijn nieuwe contactlensmaterialen en verzorgingsproducten ontwikkeld die goede oplossingen bieden voor de meest voorkomende problemen, bijvoorbeeld voor ‘droge ogen’ of aparte sterktes.

Waarvan worden lenzen gemaakt?

Contactlenzen worden tegenwoordig allemaal gemaakt van kunststoffen die zuurstofdoorlatend zijn. Dit is heel belangrijk, want het hoornvlies moet voldoende zuurstof toegevoerd krijgen. De allernieuwste contactlenzen worden van silicone gemaakt, waardoor de zuurstofdoorlaatbaarheid sterk is gestegen. Dit kan van toegevoegde waarde zijn voor de contactlensdrager. Sommige van deze contactlenzen laten zelfs zoveel zuurstof door, dat deze ook ’s nachts gedragen kunnen worden.

Het is maatwerk!

Voor ieder persoon met zijn/haar persoonlijke omstandigheden en ieder oog is in principe een geschikte contactlens te vinden. Inmiddels zijn er zoveel verschillende soorten lenzen en merken beschikbaar, dat we na zorgvuldig onderzoek tot de juiste lens kunnen komen. Uiteraard neemt het even tijd en inzet van beide partijen om uit te zoeken welk type en welk merk lens voor u geschikt is.

 

Onderhoud

Bedenk dat het hier om uw ogen gaat! Ga dus zorgvuldig om met de contactlenzen. Het kost slechts enkele minuten per dag om met de moderne onderhoudssystemen de contactlenzen optimaal te verzorgen. Wij zullen u hierbij graag adviseren. Vanaf welke leeftijd? Wij hanteren 12 jaar als leeftijd om met lenzen te kunnen beginnen. Vanaf die leeftijd kunnen we de nodige inzet verwachten, al vragen we nog wel ondersteuning en motivering van de ouders.

Kosten?

Aangezien het maatwerk is en dus de uiteindelijke keus van de contactlens van zoveel verschillende factoren afhankelijk is, is het op voorhand niet aan te geven wat de kosten zijn. Buiten het feit dat het onderzoek aangeeft wat een juiste contactlens kan zijn, zijn uw persoonlijke wensen ook van belang. Kiest u voor daglenzen of maandlenzen? Of misschien wel weeklenzen of dag en nacht lenzen.