Welkom in de wereld van Johann von Goisern. Deze onderscheidende en kleurrijke monturen worden met veel passie met de hand gemaakt door een optiekfamilie in Oostenrijk. Deze familie heeft een jarenlange ervaring en passie voor het maken van monturen, inmiddels is de derde generatie al actief in het bedrijf. Het voorstuk wordt gemaakt van zeer unieke 8 mm acetaatplaten, welke zelf door designer Hans Peter worden ontworpen en in eigen fabriek worden gelamineerd.

Hij haalt zijn inspiratie voor de kleuren uit de prachtige bergachtige omgeving rond de fabriek in Bad Goisern. Het lamineren van zoveel verschillende lagen (tot wel 20 per montuur) van soms maar een 0,5 mm dik, is een zeer ingewikkeld, tijdrovend en specialistisch proces. Het gevolg is dat er prachtige exclusieve kleurencombinaties worden gecreëerd en hierdoor een schouwspel van kleuren ontstaat.

 

De monturen worden uitvoerig met de hand gepolijst, waardoor het acetaat een prachtige glans krijgt en het tot leven komt. Verder zijn de kwaliteit, pasvorm en afwerking van de monturen kenmerkend. Johann von Goisern wordt gedragen door mensen die eigengereid zijn en niet meelopen met de massa. Ze dragen met gepaste trots een handgemaakt montuur wat liefdevol is gemaakt in Oostenrijk.

 

Heeft u het ook in zich om de slogan van het merk Johann von Goisern: ‘Dare to be Different’ waar te maken?”